Sumatran mellow
Gayo & Mandheling Sumatra. Triple Pick Speciale Kwaliteit. Pure Arabica Koffie.
Wij combineren twee van onze favoriete bonen uit de afgelegen Sumatraanse hooglandse plantages om een unieke koffie te creëren die geschikt is voor elk moment van de dag.
Sumatran mellow verkrijgt zijn smaak van de Gayo en de levendige zuurheid en aroma van de Mandheling.
Door onze innige verbintenis met deze plantages kunnen wij in elk oogst seizoen de beste bonen verwerven.
Gayo is een intense koffie met een sterke smaak en passsend rijk aroma. Het is laag in zuurgraad met lichte aardtonen. Een Sumatran mellow is een zachte, vol aromatische koffie met een schone afdronk, lichtelijk gekruid op de achtergrond.

Archipelago Espresso
Voor liefhebbers van een soepele aanhoudende espresso, Quintino’s presenteert onze Archipelago Espresso.
Dit is een soepele espresso om die fantastische maaltijd mee af te ronden, of als begeleiding van een perfect glas wijn met een goede sigaar, evenwel, een koffie met een rijk romige nasmaak.
Archipelago is geroosterd uit een selectie van koffies; Indonesische triple pick kwaliteit Arabica, een beetje Zuid Amerikaanse Columbia en iets van een speciale Robusta.
Te verwachten is een vol aromatische crèmige textuur met een bitterzoet aanhoudende notige karamel nasmaak.

Sumatran Mandheling – Rainforest
Pure Arabica Koffie. Quintino’s presenteert met trots 100% Rainforest Alliance Certified Mandheling Koffie. Deze koffie is afkomstig van gecertificeerde plantages die hun koffie op een duurzaam ecologische wijze telen. Rainforest certification houdt in, de zorg voor het land, wij geloven er in dat dit in de smaak van de geproduceerde koffie terugkomt. Onze Rainforest Alliance Certified Mandheling is een schone Koffie met Citrus tinten en een lichte aardse full-bodied toon

Toraja
Quintino’s presenteert onze licht geroasterde versie van de beroemde Toraja koffie, die we kopen uit de mooie bergen van het afgelegen eiland Sulawesi. Denk aan Toraja, denk aan een zware koffie. Beroemd door zijn stroperige consistentie, intense smaak met aardse tonen. Wij hebben de mildste voor u hier aangekocht. Toraja koffie wordt gekarakteriseerd door zijn zware consistentie, lage zuurgraad en intens aardse smaak, zoekend naar een chocolade nasmaak met een hint van kruiden.

Gayo Aceh
Quintino’s presenteert met trots onze Gayo Arabica van de afgelegen hooglanden uit de provincie Aceh. Wij betrekken onze Gayo enkel van de plantages die we kennen, waarvan de meeste organische teelt in de praktijk brengen. Te verwachten is een krachtige koffie welke sommigen de koning van de Sumatra Arabicas noemen. Geroasterd op Quintino’s lichte stijl. Gayo is een intense koffie met een krachtige smaak met een passend aroma. Gayo is laag in zuurgraad met lichte aardse tonen en heeft een bitterzoet gekruide chocolade afdronk. Geweldig als after dinner.

Mandheling Lake Toba
Een van ‘s werelds meest fantastische uitzichten is Sumatra ’s Lake Toba in de ochtend. Quintino’s presenteert met trots haar Lake Toba estate koffie. Geroasterd in Quintino’s lichte stijl om haar zeldzame zachtheid en zuurheid te behouden. Het zijn de oude vulkanische gronden die het historisch hoog gelegen Lake Toba omgeven welke de unieke en heerlijk zachte Mandheling voortbrengen. Lake Toba is een zachte fluwelen Mandheling met citroen tinten, een licht bitter chocolade afdronk met een schone nasmaak. Ideaal voor elk moment van de dag.

Java
Voor de conservatieve koffiedrinker, Quintino’s presenteert met trots onze Special Estate Java. Java koffie heeft een lange geschiedenis en stond eeuwenlang bekend, samen met z’n Afrikaanse tegenhanger, als de beroemde Mocha-Java blend. Waarom zou u niet de kenmerkende sterke smaak willen ervaren van de Java koffie in zijn oorspronkelijke zuivere vorm. Java heeft een lage zuurgraad met een sterke smaak. Een volle smaak met lichte aardtonen & de houtachtige noten van de traditionele Java Arabica.

Flores
Uit het afgelegen oostelijke gedeelte van de Indonesische Archipel, Quintino’s presenteert met trots onze Special Estate Flores Arabica. Flores Arabica is een koffieboon bedoelt om donker te roasten, Deze boon, indien donker geroasterd, heeft het een geweldige stroperige smaak met een vleugje van chocolade. Ideaal voor espresso’s. Flores Arabica heeft een lage zuurgraad, is een full-bodied koffie met een intense smaak. Hij is zoetig, iets kruidig met een notige karamel afdronk.

Bali Kintamani
Vanuit de hooglanden van het mooie eiland Bali, brengen wij u onze Bali Kintamani Arabica. Kintamani is uniek onder de Indonesische Arabicas, vanwege zijn milde smaak intensiteit, matige zuurgraad en fruitig karakter (afkomstig van de intercrop tangerine bomen). Bali Kintamani Arabica is een helder bloemige koffie met fruitige notes en een schoon, zuivere heldere levendige smaak. Een goede opkikker tijdens de dag.

Papua
Triple Pick Speciale Kwaliteit. Pure Arabica Koffie. Het Papua koffie groei district, is een van de meest afgelegen en puurste plaatsen in de wereld. De koffie groeit hier in het wild op grote hoogtes en is van nature bedekt door regenwouden. De bonen worden verzameld en getransporteerd via lange bospaden, vanwaar ze worden verkocht in kleine hoeveelheden door lokale handelaren. Met zekerheid is dit een van de zeldzaamste en moeilijk te verkrijgen koffieboon. Een zacht lage zuurgraad koffie met een fruitige wijnachtige toon, gepaard gaande met een wilde bloemen afdronk.

Luwak
Luwak, Gecertificeerde Echtheid Luwak koffie staat bekend als de zeldzaamste en meest dure koffie in de wereld. Het is zeer zeker uniek en alleen beschikbaar in hele kleine kwantiteiten van de plantages op de eilanden Java, Sumatra en Sulawesi uit de Indonesische Archipel. Luwak koffie is zo uniek omdat de bonen het maag-darmkanaal passeren van de Luwak kat (Civet) welke van nature voorkomt in de bossen rondom de koffieplantages. Wat Kopi Luwak zo speciaal maakt is dat de Civet kat alleen de rijpste vruchten selecteert en het natuurlijk fermentatieproces van de bonen in het spijsverteringskanaal. Enzymen reageren op de bonen, verzachten de zuurgraad en verminderen de aardsmaak terwijl de smaak en het diepe unieke aroma in de koffieboon ontstaan.

Qbags
Omdat lekkere koffies niet in een handomdraai gemaakt kunnen worden. Qbags zijn Quintino’s innovatieve bijdrage in het genieten van een lekkere kop koffie. Gevuld met onze “Sumatran Mellow” Arabica koffie, zetten deze “single serve bags” elke keer een verse kop koffie. Open de verpakking, hang de filter in een kopje, en giet heet vers water door het filter. Geen elektrisch gedoe, niet meer van die massa geproduceerde instant cupjes en geen vervelende schoonmaakwerkzaamheden. Alleen u, en uw Qbags met het aroma van vers gezette koffie. – 100% kwaliteit-A Arabica koffie – Individuele hygiënische sachets – Plezierig en makkelijk in gebruik. – Wegwerpbaar – geen machine, geen viezigheid. Qbags zijn ideaal voor thuis, hotelkamers, kantoren, campings, in feite overal op elk moment. Echte koffie – echt gemak Een verse kop…elke keer.

Quintino’s Thee
Onze unieke thee wordt exclusief voor u hand-geplukt op één historische plantage , het mooie “CIBUNI ESTATE” in de west Javaanse Hooglanden. Na het plukken en processen wordt de thee na een ca. 3 uur durende reis verpakt met ons Qfresh N2 systeem in een speciaal ontworpen verpakking om de versheid te garanderen. Een versere Premium Grade thee is er niet te vinden.

keyboard_arrow_up